Polyform AS Noorwegen werd opgericht in 1955 en  het was het eerste bedrijf in de wereld dat opblaasbare all-plastic boeien en fenders produceerde.

Polyform AS is de toonaangevende fabrikant op dit gebied. Het bedrijf is gevestigd in Ålesund, Noorwegen en ligt hiermee in één van ’s werelds meest innovatieve maritieme omgevingen.

Vanaf 1970 en in de jaren 1980 ontwikkelde Polyform  de eerste, deels geautomatiseerde machines voor rotatie-gieten, met name voor de Polyform® boeien, hierdoor wordt het materiaal gelijkmatig verdeeld. De machines die gebaseerd zijn op dit concept hebben in de loop der jaren verschillende verbeteringen ondergaan en de laatste vernieuwing is de nieuwste in-house technologie: Welcotec ( naden-regeltechniek).

CATALOGUS >

polyform-norway-logo

In 1990 kocht Polyform AS  een ander Noors bedrijf, Scanmarin AS. Dit was ’s werelds eerste bedrijf dat purse-seine drijvers produceerde, in eerste instantie door de expansie van PVC-plastic. De grondstof is inmiddels vervangen door BACELL, een intern ontwikkelde, EVA-gebaseerd materiaal.  Aan het begin van het millennium heeft Polyform AS ’s werelds eerste -en nu toe alleen – volautomatische machines voor de productie van cilindrische fenders op gezet: Polymatiq was geboren. De Polymatiq machine (en de bijbehorende technologie) is baanbrekend hiervoor zijn  nationale en internationale patenten aangevraagd en verleend. Het totaal aantal medewerkers is op dit moment 50 personen.

In 2009 verwierf Polyform AS de productie-apparatuur en distributie voor grote geschuimde offshore boeien. Het brede scala van grote boeien en ponton drijvers die gemaakt zijn van polyetheen en gevuld met polystyreen- of polyurethaanschuim., Deze geschuimde boeien zijn nu op de markt gebracht onder het Polyform® handelsmerk.

Door middel van een netwerk van distributeurs, worden de producten verkocht over de hele wereld onder de merknaam Polyform®. In aanvulling op het uitgebreide assortiment van standaard producten, bied Polyform AS ook op maat gemaakte oplossingen.